top of page
MariekeZelissePhotography-3279.jpg

BEWONERSINFORMATIE

/

Datum: 5 december 2022

Onderwerp: Bewonersbrief Lichtjesavond Delft

 

Geachte bewoners,

 

Op dinsdag 13 december 2022 gaat de Lichtjesweek van start tijdens de Lichtjesavond met een Lichtjesmarkt. Op straathoeken en pleinen klinkt livemuziek en is er volop entertainment. Lichtjesavond is het feest van de ontmoeting en de trots op onze mooie stad Delft! Het wordt weer sfeervol en gezellig.

 

Lichtjesavond anders
Tal van Delftse culturele organisaties, ondernemers en initiatiefnemers bieden activiteiten aan. Het programma blijft nog even een verrassing. Vanwege de enorme drukte die verwacht wordt, zal er veiligheidshalve alleen eind van de middag op Lichtjesavond een collectief ‘aansteekmoment’ van de lichtjes zijn. Speciaal voor de kinderen leest burgemeester Marja van Bijsterveldt om 16.30 uur bij de kerstboom op de Markt een mooi kinder-kerstverhaal voor. Maar eerst telt zij met de kinderen af om de kerstboomverlichting te ontsteken. De avond wordt dit jaar dus op een andere manier ingevuld. Dit jaar in de avond geen centraal moment op de Markt met de burgemeester. Maar de burgemeester zoekt de Delftenaren op vijf locaties op tijdens Lichtjesavond. Bekijk het hele programma op www.lichtjesweek.nl.

 

Algemene informatie

Lichtjesavond vindt plaats op dinsdag 13 december 2022 van 16.00 uur tot 22.00 uur. De organisatie en productie ligt in handen van het Delftse evenementenbureau De Burgemeesters. Op- en afbouw van het evenement vinden plaats op 12 en 14 december tussen 07.00 en 23.30 uur. Tijdens deze periode is het goed mogelijk dat u hinder ondervindt van de werkzaamheden.

 

Bezoekersstromen 
Tijdens Lichtjesavond worden veel bezoekers verwacht in de Delftse binnenstad. Vanuit de organisatie worden vele maatregelen genomen om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Zo worden bezoekers geadviseerd te reizen per OV of per fiets.

 

Eenrichtingsverkeer 

Om de publieke druk in enkele straten te beperken wordt er een eenrichtingsverkeer ingesteld op Hippolytusbuurt en Vrouwjuttenland. De Jacob Gerritstraat wordt opgesplitst in twee looprichtingen. 

 

Wegafsluitingen richting de binnenstad 

De toegangswegen naar de binnenstad worden tussen 15:00 en 23:00 uur afgesloten en mogen niet worden ingereden, hiermee wordt het volledige autoluwe gebied ontoegankelijk gemaakt:

 

- Oude Delft vanaf Binnenwatersloot en Gasthuisplaats

- Peperstraat

- Brabantse Turfmarkt vanaf Gasthuislaan en Gasthuisplaats

- Vrouwjuttenland hoek Rietveld

- Vrouwjuttenland hoek Vlamingstraat

- Hoek Kruisstraat Yperstraat

- Molslaan

- Nieuwe Langendijk vanaf Oosteinde

- Vrouwenregt

- Trompetstraat

- Vlamingstraat

- Rietveld kruising Pluympot

- Doelenplein vanaf Pluympot en Vaandelstraat

- Verwersdijk hoek Dertienhuizen

- Verwersdijk hoek Doelenplein

Staat uw auto geparkeerd na deze afsluiting, zorg alstublieft dat u uw voor 15:00 uur heeft weggehaald.

Het volledige autoluwe gebied is tijdens Lichtjesavond niet toegankelijk voor autoverkeer.

Afgesloten straten

De Waagsteeg en Bonte Ossteeg zijn afgesloten voor bezoekers tussen 15:30 en 23:00 uur. Als bewoner zijn deze straten wel toegankelijk vanaf de Voldersgracht.

 

De doorgang naar de Markt bij het Blauwe Hart en op de hoek van de Coffee Company zullen op last van de gemeente tijdens Lichtjesavond geheel gesloten zijn voor publiek, zodat altijd een doorgang voor de nooddiensten beschikbaar blijft. 

 

Op de Jacob Gerritsstraat, Oude Langendijk, Kerkstraat, Papenstraat en Voldersgracht worden doorgangsconstructies geplaatst. Hiermee is de Voldersgracht en de Markt niet bereikbaar met de fiets. Ook als bewoner is het tussen 15:30 en 23:00 uur niet toegestaan om met de fiets deze straten te betreden, de beveiligers bij deze doorgangen en Toezicht & Handhaving handhaven hierop. Dit is een veiligheidseis vanuit de gemeente, aangezien fietsen als obstakel op de drukke Markt worden gezien. 

 

Mindervalide

Bent u in het bezit van een mindervalidenkaart in uw auto en heeft u een woning in de Delftse binnenstad? Bij de wegafzettingen kunt u uw mindervalidenkaart laten zien aan de verkeersregelaar waardoor u de betreffende straat toch in kunt rijden. Let op: u dient stapvoets te rijden en hierbij rekening te houden met de drukte. Ervaart u problemen met het binnenrijden, neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan de brief. Voor meer informatie betreft de bereikbaarheid verwijzen wij u ook graag naar de Bereikbaar Delftpagina van de gemeente: www.delft.nl/Inwoners/Bereikbaar_Delft.

 

Heeft u een vraag of klacht?

Heeft u voorafgaand, tijdens of na het evenement vragen? Dan zijn wij bereikbaar via info@deburgemeesters.nl of 015-8876002. Er kan worden gevraagd naar uw naam, postcode en huisnummer om eventuele geluidsmetingen te verrichten en/of uw klacht op te nemen in het klachtenlogboek.

 

Actuele ontwikkelingen volgen?

Wilt u tijdens het evenement op de hoogte blijven van wijzigingen in het programma,

veiligheidsmaatregelen of calamiteiten? Hou dan www.lichtjesweek.nl in de gaten.

 

Bedankt voor uw medewerking en uiteraard hopen wij u terug te zien op Lichtjesavond!

Met vriendelijke groet, 

 

De Burgemeesters

bottom of page